veelzijdig aanbod

Kerkrade is een stad die flink aan de weg timmert. Tot in de jaren zestig van de vorige eeuw stond de stad vooral bekend om haar steenkolenmijnen. Na de sluiting van de mijnen slaagde men erin om van Kerkrade een groene stad te maken, waar toerisme en cultuur hoogtij vieren. Met het Centrumplan Kerkrade is de ontwikkeling van Kerkrade tot kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige stad compleet.

Heerlijk winkelen
Het stadshart van Kerkrade is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een sfeervol winkelcentrum. Consumenten vinden hier alles wat ze nodig hebben: van kleine speciaalzaken tot hippe boetiekjes, maar ook grote winkelketens zoals HEMA en C&A.
In combinatie met de goede – en betaalbare – parkeergelegenheden, zorgt dit ervoor dat steeds meer consumenten uit de hele regio voor Kerkrade kiezen voor een middagje winkelen, in plaats van de grote omliggende steden als Heerlen en Maastricht.

‘Jemuutliegheet’ voorop

Niet alleen het winkelaanbod in Kerkrade is veelzijdig. Op de gezellige Markt liggen de horecagelegenheden voor het uitkiezen. De Kerkraadse ‘jemuutliegheet’ (gezelligheid) is
hier overal voelbaar, al helemaal tijdens de vele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, want Kerkrade is een echte evenementenstad. Bovendien liggen de bibliotheek, het Parkstad Limburg Theater Kerkrade en Continium Discovery Center om de hoek. Dat geeft ook meteen de meerwaarde van Kerkrade aan: cultuur, winkelen en horeca gaan hier letterlijk hand in hand.